A "liszt és cukor nélkül" sorozatom következő süteménye:
Hozzávalók:
250g túró
50g puha vaj
1 tojás
75g glukonon (vagy cukor)
1 e.k. tejföl
1 t.k. sütőpor
2 e.k. étkezési keményítő
1 citrom reszelt héja
1 t.k. vanília kivonat
csipet só
egy marék aszalt áfonya
1 t.k. rum
A vajat a glukononnal krémesre keverem, majd hozzáadom a tojást, a vaníliát, a sütőport, étkezési keményítőt, a sót és jól elkeverem. Villával áttöröm a túrót, és azt is hozzáadom, a citrom reszelt héjával és a tejföllel együtt. Ezeket is jó összekeverem. Kanállal beleforgatom az áfonyát, és a végén a rumot.
Sütőpapírral bélelt tortaformába teszem (16cm) és 45 perc alatt 175 fokon megsütöm. Ha kihűlt egy éjszakára a hűtőbe teszem.
Én felmelegített áfonyalekvárral tálalom.