Egyszerűen imádom az epret, minden formában, és szerencsére a várandósságom alatt pont elindult az eperszezon.
Sok receptet találtam epres tiramisura, de a legtöbb nyers tojással készült, amit babavárás alatt szerettem volna elkerülni. Végül Stahl Judit receptjénél maradtam, mert ebben nincs tojás.
Hozzávalók:
Sziruphoz (ebben áztatom majd a babapiskótát)
10 dkg cukor
2 dcl víz
2 citrom
Én egy kis műanyag kancsóba kimérem a cukrot, a vizet, majd belereszelem a két citrom héját és leszűrt levét. Mikróban 3 perc alatt felforrósítom, majd megkeverem,hogy a cukor teljesen felolvadjon, és félreteszem.
A krémhez:
50 dkg eper
30 dkg mascarpone
20 dkg fehé rcsokoládé
1 deci habtejszín
Én turmix gépben szoktam készíteni. Az eprest megmosom, kicsumázom és leturmixolom. Ha kész mehet bele a mascarpone és a megolvasztott fehér csokoládé. A habtejszínt kemény habbá verem, és kanállal belekeverem a gépbe.
Összeállítás:
kb. 40 db babapiskóta
30 dkg eper
cukrozatlan kakaópor
A piskótákat megáztatom a szirupban, majd egy tálban elkezdem összeállítani a tiramisut. Egy réteg piskóta, majd krém, majd az eperdarabok. A lényeg, hogy a tetején krém maradjon csak. Ezt megszórom a kakaóporral,és mehet a hűtőbe pihenni.
Forrás: Stahl Judit "Enni jó! "