HTML

olvass lapozz főzz

2013.03.26. 15:30 susimo

Quiché spenóttal és sajttal

Címkék: Julia

Quiché Julia Child könyve alapján...életemben először készítettem, isteni finom lett, a férjem nem bírta abba hagyni...felveszem a kedvenceink közé!

Hozzávalók a tésztához:
kb. 280g liszt
170g vaj
3 e.k. margarin
1 t.k. só
1/4 t.k. cukor
kb. 100ml jéghideg víz

Töltelék:
3 tojás
3.5 dcl tejszín
1/2 t.k. só
100g kockázott bacon
1 kisebb vöröshagyma
200g spenót
3 nagy marék reszelt sajt
bors, szerecsendió

A tésztánál a lényeg, hogy gyorsan dolgozzunk, hideg összetevőkkel. A lisztet, a sót, cukrot, hideg felszeletelt vajat és margarint egy tálba teszem.
Robotgéppel morzsává dolgozom, majd hozzáöntöm a jéghideg vizet és kézzel minél rövidebb idő alatt tésztává gyúrom,
majd labdát formálok belőle és beteszem a hűtőbe egy órára.

A bacont vízben puhára főzöm, majd leszűröm és félre teszem. A spenótot megpucolom, megmosom, a hagymát felkarikázom.
Vajon megpárolom a hagymát, majd a spenótot, sózom, borsozom, pici szerecsendiót rakokhozzá és ezt is félreteszem.
A tojásokat összekeverem a tejszínnel, beleszórom a sajtot, fűszerezem, majd hozzáöntöm a spenótot és a bacont. Só, bors, szerecsendió.

Ha letelt az egy óra kiveszem a tésztát. Előmelegítem a sütőt 200 fokra.
Egy kapcsos tortaformát kivajazok, a tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtom, majd kibélelem vele a formát,
egész a perem tetejéig. Rányomok egy sütőpapírt, és teleszórom az alját babbal, vagy már nehezékkel (én díszkavicsot használtam :)
majd 200fokos sütőben először 10 percig sütöm, majd kiveszem belőle a nehezéket, és még 5 percig sütöm (vagy ameddig kezd aranysárga színe lenni)
Ha kész, kiveszem a tortát, beleöntöm a szószt és 190 fokon 35 percig sütöm.

teszta.JPG

spenot.JPG

quiche_1.JPG

quiche_2.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lapszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr115173857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása