Hozzávalók két főre:
4 csirkecomb, 1 fej vöröshagyma, fél póréhagyma, egy szál angol zeller,kockázott bacon szalonna, 1 dcl száraz fehérbor, fél liter víz, 1 tyúkhúsleves kocka, két teás kanál pesto, egy marék aszalt paradicsom, egy csésze zöldborsó, két babérlevél, egy marék friss bazsalikom, 2 e.k.liszt
Egy vastag falú edényben felforrósítok egy löketnyi olíva olajat, a csirkecombokat sózom, borsozom, majd mindkét oldalukat megpirítom az olajon, majd kiveszem az edényből és félre rakom. Beleöntöm az edénybe a kockázott szalonnát, és amint megpirult, rádobom a felaprított vöröshagymát, a poré karikákat és a felaprított angol zellert, Fedő alatt kb. 10 percig párolom, majd rákanalazok 2 evőkanál lisztet, jól összekeverem, és felöntöm a deci fehér borral. Amint el kezd forrni, visszarakom a csirkecombokat, felöntöm a vízzel (lepje el a combokat) beledobom a leveskockát, a babérlevelet. Lassú tűzön másfél órát főzöm.
A sajtgombócokhoz összekeverek 70g lisztet fél teáskanál sütőporral, és 75g vajjal. belereszelek kb. 60g parmezánt (szemmértékre) jól összegyúrom, és kis gombócokat formálok belőle.
Ha letelt a másfél óra leveszem a tűzről a ragut, belekeverem a pestot, a felaprított bazsalikomot, a zöldborsót, rárakom a ragu tetejére a sajtgombócokat és 180 fokon előmelegített sütőben kb. 25 percig sütöm.
Önmagában tálalom.
Nagyon fincsi!
Forrás BBC Good Food Magazin