Alaprecept
60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál só
5 dl kéz meleg víz
1 dl oliva
Az élesztőt felfuttatom pici langyos vízben egy k.k. cukorral, majd az összes hozzávalót egy nagy tálba öntöm, és egyneművé keverem. Meleg helyen duplájára kelesztem.
Ha megkelt a tészta elkezdem a nyújtást, kb. 10-szer kinyújtom, majd összehajtogatom, és ismét nyújtom (mintha leveles tésztát készítenénk. A tálat amiben kelt kikenem olajjal, visszateszem a tésztát, és hagyom még 1 órát kelni.
Ha kész négy felé veszem, és hengereket formálok belőle, bevagdosom a tetejét, és lisztezett tepsire teszem.
A sütőbe elhelyezek vizet egy edényben, majd 220 fokon 15 percig sütöm a vízzel együtt, aztán a vizet kiveszem és még 7 percig sütöm.
Isteni.....