Tészta:
45 dkg liszt
10dkg graham liszt
10 dkg cukor
1 tasak szárított élesztőpor
1 teáskanál só
1 citrom reszelt héja
3 egész tojás
1,2 dl víz
15 dkg puha vaj + a forma kikenéséhez
Töltelék:
1 e.k. rum
15 dkg olvasztott étcsokoládé
12 dkg olvasztott vaj
5 dkg porcukor
3 dkg keserű kakaópor
1 teáskanál só
10 dkg mandula darálva
1 narancs reszelt héja
Tetejére:
olaj
A tésztához összekeverem a lisztet, a kristálycukrot, az élesztőport, a sót, a reszelt citromhéjat, majd hozzáadom a három tojást, a vízből egy fél decit langyosra melegítek és pici cukorral együtt felfuttatom benne az élasztőt, majd ezt is hozzá keverem a maradék vízzel együtt
Elektromos kézimixer dagasztókarjával (vagy robotgépben) összekeverem, majd fokozatosan hozzáadom a puha vajat. Összegyúrom.
Bucit formázok belőle, és egy kiolajozott üvegtálban, lefedve, duplájára kelesztem.
A töltelékhez: vízgőz fölött felolvasztjuk a csokoládét és vajat. Tálkában csomómentesen összekeverjük a a porcukrot,
a kakaóport és a sót. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és vajat, a reszelt narancs héját, a rumot, a mandulát és összekeverjük.
Az tésztát elfelezzük, az egyik bucit lisztezett gyúródeszkán téglalapra nyújtjuk.
Megkenjük a csokis töltelék felével, feltekerjük és kerek koszorúformát csinálunk belőle.
Késsel itt-ott csíkokat vágunk bele, és még 30 percig lefedve kelesztjük.
Megkenjük olajjal, és 190C fokos sütőben 30 percig sütjük.