Közkívánatra itt a Cinnabon recept :) Vigyázat! Családon belüli tömegverekedést okozhat!
Hozzávalók a tésztához:
2.5 dl tej
1 zacskó szárított porélesztő
10 dkg barna cukor
8 dkg vaj
pici só
2 tojás
60 dkg liszt
Töltelék:
20 dkg barna cukor
2,5 e.k. őrölt fahéj
kb. 4 e.k. puha vaj
Máz:
125 g krémsajt
20 dkg porcukor
kb. 3 e.k. vaj
Fakultatívként mehet rá karamell szósz is, de szerintem nélküle is pont jó!
A tésztához meglangyosítom a tejet, egy pohárban pici cukor és tej társaságában felfuttatom az élesztőt. A cukrok kikeverem a tojássokkal, majd szép sorban összekeverem a többi hozzávalóval, a végén beleöntöm a felfuttatott élesztőt is, és a robotgép dagasztókarjával, masszává gyúrom. Meleg helyen duplájára kelesztem ( Tuperware gyors kelesztőben 2-szer pukkanjon ).
A töltelékhez a cukrot összekeverem a fahéjjal, a vajat egy külön tálban picit megolvasztom (nem kell folynia, csak kenhető legyen).
Ha megkelt a tészta, előmelegítem a sütőt 200 fokra. Lisztezett felületen téglalappá nyújtom a tésztát, megkenem a vajjal, majd a fahéjas cukorral. Feltekerem mintha piskóta tekercset csinálnék, majd kb. 3 cm-es szeletekre vágom, és egy sütőpapírral kibélelt lapos tepsibe, fektetve egymás mellé helyezem, nem túl szorosan. hagyom pihenni amíg a sütő felmelegszik.
A mázhoz összekeverem a hozzávalókat, és félreteszem.
Ha a sütő elég meleg, betolok alulra egy lábost tele vízzel (kelt tésztákhoz mindig) a csigákat pici tejjel megspriccelem, és 12 perc alatt megsütöm. Ha kész kiveszem sütőből, megkenem a mázzal, és még 3-4 percre visszatolom a sütőbe, hogy egy picit ráolvadjon a máz.