HTML

olvass lapozz főzz

2014.06.01. 14:29 susimo

Cinnabon

Címkék: Sütiszerelem Lapszakács

Közkívánatra itt a Cinnabon recept :) Vigyázat! Családon belüli tömegverekedést okozhat!

 

cinnabon_1.JPG

Hozzávalók a tésztához:

2.5 dl tej

1 zacskó szárított porélesztő

10 dkg barna cukor

8 dkg vaj

pici só

2 tojás

60 dkg liszt

Töltelék:

20 dkg barna cukor

2,5 e.k. őrölt fahéj

kb. 4 e.k. puha vaj

Máz:

125 g krémsajt

20 dkg porcukor

kb. 3 e.k. vaj

Fakultatívként mehet rá karamell szósz is, de szerintem nélküle is pont jó!

A tésztához meglangyosítom a tejet, egy pohárban pici cukor és tej társaságában felfuttatom az élesztőt. A cukrok kikeverem a tojássokkal, majd szép sorban összekeverem a többi hozzávalóval, a végén beleöntöm a felfuttatott élesztőt is, és a robotgép dagasztókarjával, masszává gyúrom. Meleg helyen duplájára kelesztem ( Tuperware gyors kelesztőben 2-szer pukkanjon ).

A töltelékhez a cukrot összekeverem a fahéjjal, a vajat egy külön tálban picit megolvasztom (nem kell folynia, csak kenhető legyen).

Ha megkelt a tészta, előmelegítem a sütőt 200 fokra. Lisztezett felületen téglalappá nyújtom a tésztát, megkenem a vajjal, majd a fahéjas cukorral. Feltekerem mintha piskóta tekercset csinálnék, majd kb. 3 cm-es szeletekre vágom, és egy sütőpapírral kibélelt lapos tepsibe, fektetve egymás mellé helyezem, nem túl szorosan. hagyom pihenni amíg a sütő felmelegszik. 

A mázhoz összekeverem a hozzávalókat, és félreteszem.

Ha a sütő elég meleg, betolok alulra egy lábost tele vízzel (kelt tésztákhoz mindig) a csigákat pici tejjel megspriccelem,  és 12 perc alatt megsütöm. Ha kész kiveszem  sütőből, megkenem a mázzal, és még 3-4 percre visszatolom a sütőbe, hogy egy picit ráolvadjon a máz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lapszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr716248460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása