HTML

olvass lapozz főzz

2013.03.27. 14:30 susimo

Csokis-mandulás süti

Címkék: Julia

Ez a recept ismét Julia Child könyvéből van, és már önmagában is annyira finom, hogy elég csak egy kis porcukorral megszórni a tetejét miután kisült, és garantáltan percek alatt elfogy. Én most raktam rá csokikrémet, és egy kis szeletelt mandulát díszítésként, mivel édesanyám jön hozzánk vendégségbe. Gondoltam megadom a módját...

A piskótához:

120g étcsokoládé

2 e.k. rum

113g vaj

150 g barnacukor

3 tojás szétválasztva

1 e.k. porcukor

50g darált mandula

1/4 t.k. mandulaaroma

70g liszt

1 t.k. sütőpor

pici só

Sütőt előmelegítem 175 fokra, kivajazok egy kisebb kerek torta formát. A vajat a cukorral habosra keverem, majd mehet bele a tojássárgája. A csokit 2 e.k. rummal vízgőz felett megolvasztom, és egy kicsit hagyom hűlni. Közben a tojásfehérjét elkezdem felverni a pici sóval, majd amikor kezd fehéredni és habosodni, hozzáadom a porcukrot. Kemény habbá verem.

Az olvasztott csokit és a mandulát belekeverem a vajas krémbe.

A sütőport elkeverem a liszttel, majd felváltva a lisztet és a tojásfehérje habját, kanállal beleadagolom a csokis-vajas krémbe.

A tésztát a formába öntöm, és kb. 25 perc alatt megsütöm.

Csokikrém a tetejére:

60g étcsokit, egy kis rummal vízgőz felett megolvasztok, majd egyenként hozzáadok 5 evőkanál puha vajat (kb. 85g), jól összeolvasztom, majd leveszem a tűzről és hagyom hűlni egy kicsit. Egy nagyobb tálba teszek jeget, meg hideg vizet. Beleteszem az olvasztott csokikrémet egy keverőtálba, majd azt belehelyezem a jeges-vizes tálba, és robotgéppel habosra keverem. Megkenem vele a piskótát, körbe szórom szeletelt mandulával és pihentetem a hűtőben 2-3 órát.

mandulascsokitorta.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lapszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr945175937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása