Egyik nagy kedvencem, főleg eperszezon idején...egyetlen egy baj van vele, nagyon hamar elfogy...
Epres sajttorta
200g csokis teljes kiörlésű keksz
100g vaj
300g krémsajt
2 tojás
1 e.k. liszt
75g cukor
1/2 dcl tejföl
1 t.k. vanília aroma
1 citrom reszelt héja
Tetéjre:
eper
tortazselé
A kekszet ledarálom, vagy össze lehet törni zacskóban, ha nincs darálónk. Összekeverem a megolvasztott vajjal, és kerek tortaformába kanalazom,
majd szépen egyenletesre simítgatom. 160 fokos sütőben 10 percig sütöm.
Közben a krémsajtot, a cukrot, a tejfölt robotgéppel kikeverem, majd belerakom a lisztet, egyenként a tojásokat, a citrom héját, és a vanília aromát.
Kicsit kihűtöm a torta alapot, majd ráöntöm a krémet, és 50 percig sütöm szintén 160 fokon.
Ha kihűlt, rászeletelem az epret, és megöntözöm a tortazselével. Hűtőben hagyom állni legalább 3 órát.
Sthal Judit recept alapján..