A csirkéhez:
4 nagy bőrös csirkecomb
1 piros paprika
1 sárga paprika
kakukkfű
Burgonyához:
1 közepes burgonya
2 édesburgonya (vagy lehet az egész sima burgonya)
1/2 citrom
egy friss csokor koriander
50 g fetasajt
Piri-Piri szósz:
1 lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 friss chili
2 evőkanál fűszerpaprika
2 citrom
4 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál Worcestershire-szósz
egy nagy csokor bazsalikom
Saláta:
egy csomag rukola
pici olíva olaj
Süti:
Muffin sütő forma
1 csomag kész leveles tészta
őrölt fahéj
125 g krémsajt
1 tojás
1 kk. vanília aroma
5 ek. barna cukor
1 narancs
A sütőt előmelegítem 200 fokra.
A csirkecombokat megmosom, majd jól kiklopfolom, bevagdosom. Megpermetezem olíva olajjal, sózom borsozom, és serpenyőben mindkét oldalukat aranybarnára sütöm.
Közben a sütihez kiterítem a kész tésztalapot. Megszórom az őrölt fahéjjal, majd felcsavarom mint a piskótatekercset, és felvágom 6 kis szeletre. A szeleteket behelyezem a muffin forma mélyedésébe, és az ujjaimmal szétnyomkodom, úgy, hogy kibélelje a formát.
Betolom a sütőbe és 10 perc alatt barnára sütöm.
A burgonyát megmosom, hosszában félbevágom,mikrózható tálba teszem, mellé rakom a fél citromot, lefedem, és a mikró hullámú sütő legmagasabb fokán 15-20 percig főzöm. (sülhet sütőben is ha van rá idő)
Ha közben megpirultak a csirkecombok kiveszem őket a serpenyőből. Elkészítem a szószt: ehhez turmix gépben össze aprítom a lila hagymát, fokhagymát, chilit. Hozzáadom a fűszerpaprikát, a citrom levét, és szép sorban a többi hozzávalót. Sózom, borsozom.
A kiveszem a süti tésztát a sütőből.
A csirkéhez a paprikákat felvágom csíkokra, egy tepsibe öntöm a combokkal és a szósszal együtt, megszórom kakukkfűvel, és betolom a sütő középső rácsára.
A sütikrémhez lereszelem a narancs héját, egy kis lábosban felteszem erős lángra a narancs levét és 4 ek. barna cukrot, és karamellt készítek belőle . A krémsajtot összekeverem a tojással, egy evőkanál cukorral, a vaníliával, és a narancs reszelt héjával.
Közben a burgonyához felaprítom a koriandert és összekeverem a fetával. ha megpuhultak a burgonyák, ráfacsarom a vele sült citrom levét, összeforgatom a koriandere fetával. Sózom, borsozom.
A sütihez a krémet belekanalazom az elősütött kosárkákba, és visszatolom a sütőbe 8 percre. Ha kész rákanalazom a narancsos karamellt és hagyom kihűlni.
Közben ha a csirke is megsült, tálalhatjuk a vacsit :)
Forrás: Jamie 30 percesek