HTML

Lapszakács

Friss topikok

Chili

Lapszakács

megvettem elolvastam bevásároltam megfőztem megettem leírtam

olvass lapozz főzz

2014.05.29. 10:15 susimo

Piri-Piri csirke, zöld fűszeres burgonya, rukkola saláta, portugál tortácska

Címkék: Lapszakács Jamie


jamiepiri_1.JPG

 

jamiepiri_2.JPG

 

jamie_3.JPG

 

A csirkéhez:

4 nagy bőrös csirkecomb

1 piros paprika

1 sárga paprika

kakukkfű

Burgonyához:

1 közepes burgonya

2 édesburgonya (vagy lehet az egész sima burgonya)

1/2 citrom

egy friss csokor koriander

50 g fetasajt

Piri-Piri szósz:

1 lila hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 friss chili

2 evőkanál fűszerpaprika

2 citrom

4 evőkanál fehérborecet

2 evőkanál Worcestershire-szósz

egy nagy csokor bazsalikom

Saláta:

egy csomag rukola

pici olíva olaj

Süti:

Muffin sütő forma

1 csomag kész leveles tészta

őrölt fahéj

125 g krémsajt

1 tojás

1 kk. vanília aroma

5 ek. barna cukor

1 narancs

A sütőt előmelegítem 200 fokra.

A csirkecombokat megmosom, majd jól kiklopfolom, bevagdosom. Megpermetezem olíva olajjal, sózom borsozom, és serpenyőben mindkét oldalukat aranybarnára sütöm.

Közben a sütihez kiterítem a kész tésztalapot. Megszórom az őrölt fahéjjal, majd felcsavarom mint a piskótatekercset, és felvágom 6 kis szeletre. A szeleteket behelyezem a muffin forma mélyedésébe, és az ujjaimmal szétnyomkodom, úgy, hogy kibélelje a formát.

jamie.JPG

 

Betolom a sütőbe és 10 perc alatt barnára sütöm.

A burgonyát megmosom, hosszában félbevágom,mikrózható tálba teszem, mellé rakom a fél citromot, lefedem, és a mikró hullámú sütő legmagasabb fokán 15-20 percig főzöm. (sülhet sütőben is ha van rá idő)

Ha közben megpirultak a csirkecombok kiveszem őket a serpenyőből. Elkészítem a szószt: ehhez turmix gépben össze aprítom a lila hagymát, fokhagymát, chilit. Hozzáadom a fűszerpaprikát, a citrom levét, és szép sorban a többi hozzávalót. Sózom, borsozom.

A  kiveszem a süti tésztát a sütőből.

A csirkéhez a paprikákat felvágom csíkokra, egy tepsibe öntöm a combokkal és a szósszal együtt, megszórom kakukkfűvel, és betolom a sütő középső rácsára.

A sütikrémhez lereszelem a narancs héját, egy kis lábosban felteszem erős lángra a narancs levét és 4 ek. barna cukrot, és karamellt készítek belőle . A krémsajtot összekeverem a tojással, egy evőkanál cukorral, a vaníliával, és a narancs reszelt héjával.

Közben a burgonyához felaprítom a koriandert és összekeverem a fetával. ha megpuhultak a burgonyák, ráfacsarom a vele sült citrom levét, összeforgatom a koriandere fetával. Sózom, borsozom.

A sütihez a krémet belekanalazom az elősütött kosárkákba, és visszatolom a sütőbe 8 percre. Ha kész rákanalazom a narancsos karamellt és hagyom kihűlni.

Közben ha a csirke is megsült, tálalhatjuk a vacsit :)

Forrás: Jamie 30 percesek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lapszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr475788661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása