Hozzávalók a piskótához:
4 tojás szétválasztva
4 evőkanál liszt (itt update lowcarb lisztmix)
4 evőkanál eritrit
fél csomag sütőpor
A tojás sárgáját elkeverem a cukorral, liszttel, és sütőporral. A fehérjét kemény habbá verem és ezt is belekeverem. 170 fokon kb 25 perc alatt aranybarnára sütöm . Ha kész csíkokra szeletelem.
A joghurtos részhez:
1 nagy pohár natúr joghurt (450g)
4-5 evőkanál eritrit
1 csomag expressz zselatin fix
2 lapzselatin
1 dl habtejszín
fél kiló gyümölcs (itt őszibarack és eper)
1 csomag vaníliás cukor
A lapzselatint beáztatom hideg vízbe, a joghurtot a cukorral felfőzöm, majd robotgéppel belekeverem a zselatinfixet, és a lapzselatint. A gyümölcs felét leturmixolom és ezt is a joghurthoz keverem. A habtejszínt a vaníliás cukorral habbá verem, majd ha kihűlt a joghurtkrém hozzá keverem.
Egy műanyag tálat hideg vízzel kiöblítek, és beleszórom a maradék gyümölcsöt felaprítva, majd jöhet bele a joghurtkrém, végül belenyomkodok annyi piskóta csíkot amennyi jól esik. Hűtőben minimum 4 órát állni hagyom.