A férjem, akire most igazán irigy vagyok, egy igen nagy élményben részesült.
Bátyja meghívására ellátogathatott Valence városába, és eltölthetett egy estét a Maison Pic Hotelben, ahol egy 3 michelin csillagos vacsorát fogyasztottak el.
A Maison Pic egy felsőkategóriás 5 csillagos szálloda és étterem Valence városában, Franciaországban. 1889-ben alapította a Pic család, ami azóta is a família birtokában működik.
Anne-Sophie Pic –aki folytatta a családi hagyományt, lett az első nő aki "az év séfje" címet megkapta Franciaországban. A megtisztelő címet a Michelin éttermi kalauz által megnevezett 8 ezer konyhafőnök szavazata alapján nyerte el.
Anne-Sophie Pic tudományát három csillaggal jutalmazta a Michelin 2007-es francia kiadványa. A séfnő ezzel gasztronómiai történelmet írt, ugyanis 1933 óta nem volt arra példa, hogy hölgy kapja meg a rendkívüli elismerést. Anne-Sophie Pic díjával együtt a Maison Pic a negyedik 3 csillagos női vezetésű étterem.
Itt vacsorázott tehát az én párom, aki-hogy saját szavaival éljek- többszöri „ízorgazmust” élhetett át.
A menü előtt érkezett "szerény falatkák..
A menü:
The Berlingots
( creamy berlingots with Banon slightly smoked green broth of cress infused with ginger and bergamot)
The scallops from Normandie
( local cabus cabbage, cinnamon leaf foamand Sudashi zest)
The John Dory
( slightly flavoured with pink berry from Madagascar, tender Cevennes onions, black truffle)
The Free-Range Pigeon
( poached and roasted, celery and green asparagus from Mallemort, flavoured with green anise, slightly smoked broth)
The Lemon and Juniper Berries
( creamy and foamy variation lemon jus and sorbet)
és még némi desszert a menün kívül..
Ajándék süti az útra, miután kijelentkeztek...