HTML

Lapszakács

Friss topikok

Chili

Lapszakács

megvettem elolvastam bevásároltam megfőztem megettem leírtam

olvass lapozz főzz

2013.02.05. 16:40 susimo

Karcsú banántorta

Címkék: Sütiszerelem

Ez egy nagyon kedvelt édesség nálunk. Nagyon könnyű elkészíteni, többféle képen lehet variálni, attól függően mennyire felszerelt a konyhád, és mivel én cukor helyett glukonont használok, így azok a barátnőim is szívesen fogyasztják, akik spártai módon próbálják megőrizni az alakjukat. Én személy szerint a cukortól hízom. Ehetek akármennyi kenyeret, tésztát, nem jön fel egy gramm sem, de a cukros dolgoktól egyből szűkebbek lesznek a ruháim.

Régóta használok glukonont a sütéshez, mert sajnos nagyon édesszájú vagyok, és nincs az a diéta, ami miatt le tudnék mondani az ebéd utáni desszertről. Egy nagyon fontos szabályt tartok be: süteményt csak 15.00 óráig fogyasztok.

A glukonont azért szeretem, mert egy az egyben lehet használni a megadott cukormennyiséggel, nem kell kísérletezni vele, mint a legtöbb édesítőnél. 40%-kal kevesebb energiát tartalmaz mint a cukor, gluténmentes, és bármilyen édességhez lehet használni.

 banana.JPG

Alap recept:

8dkg light vajat keverj robotgéppel habosra 8dkg glukononnal, és egy tasak vaníliás cukorral, majd adj hozzá 2 tojást, 15dkg lisztet, 1 kiskanál sütőport, 6 evőkanál tejet, és egy citrom reszelt héját. Jól keverd el, míg összeáll a tészta. 

Vajazz ki a kapcsos tortaforma alját, majd szórj rá egy kis zsemlemorzsát (csak hogy ne ragadjon le a piskóta), öntsd bele a masszát, és süsd 175 fokon 25-30 percig.

Amíg sül a tészta készíts el 2 tasak vaníliás pudingport 1 litertejjel, a leírás szerint, cukor helyett itt is használj glukonont.

Ha kész a piskóta, kend meg a tetejét lekvárral, karikázz rá banánszeleteket, vagy amilyen gyümölcsöt használsz. Öntsd rá a pudingot, majd a maradék banánt karikázd a puding tetejére.

Készítsd el az expressz tortazselét szintén a leírás szerint, és amikor kezd megdermedni, óvatosan oszlasd el a tortás tetején, figyelj, hogy mindenhova jusson, és bevonja a banánszeleteket. Várj, amíg kihűl a sütid, majd tedd be a hűtőbe, és legalább 3 órán át hagyd pihenni.

Ha nincs robotgéped és sütőd:

200 g zabkekszet (hobbit, győri zabfalatok) törj össze egészen apróra, és keverd el 100g olvasztott vajjal. Nyomkodd bele a forma aljába, úgy, hogy egybefüggő, nagyjából egyenletes réteget kapj.

Karikázz rá gyümölcsöt, öntsd rá a pudingot, és csinálj mindent ugyanúgy, ahogy az előző leírásban.

Legegyszerűbb változat:

Fogj egy kerek tálat, szórd az aljára a kekszet (ne törd össze), a gyümölcsöt, öntsd fel a pudinggal (csinálhatod egy tasakból) tegyél a tetejére is gyümölcsöt, hagyd a hűtőben 3 órát é kész. A tortazselé azért hasznos, mert nem engedi kiszáradni a torta tetején a gyümölcsöt, és a pudingot, tehát itt is használhatod.

 banana_1.JPG

Zsófi barátnőm első önálló műremeke a recept alapján 

(kekszes változat vegyes gyümölcsökkel)

 zsofi.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lapszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr395064277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása