HTML

olvass lapozz főzz

2013.04.18. 10:39 susimo

Házi hamburgerzsemle

Címkék: Lapszakács

60dkg sima liszt
1 tasak szárított élesztő
2.5dcl tej
2 e.k. cukor
1 t.k. só
5dkg vaj
1 tojás
1dcl joghurt

Az élesztőt pici cukros tejben felfuttatom, majd a hozzávalókat összekeverem, belerakom az élesztős tejet. Bucit gyúrok, belisztezem picit a tetejét, és duplájára kelesztem. 
10 kis labdát gyúrok a megkelt tésztából, a tetejét megkenem tojással, vagy joghurttal, és megszórom szezámmaggal.
180 fokon hőlégkeverésen 25 perc alatt megsütöm.
én mindíg teszek egy tepsit vízzel a sütőbe, ha kelt tésztát készítek.

bucika.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lapszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr955232868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása