60dkg sima liszt
1 tasak szárított élesztő
2.5dcl tej
2 e.k. cukor
1 t.k. só
5dkg vaj
1 tojás
1dcl joghurt
Az élesztőt pici cukros tejben felfuttatom, majd a hozzávalókat összekeverem, belerakom az élesztős tejet. Bucit gyúrok, belisztezem picit a tetejét, és duplájára kelesztem.
10 kis labdát gyúrok a megkelt tésztából, a tetejét megkenem tojással, vagy joghurttal, és megszórom szezámmaggal.
180 fokon hőlégkeverésen 25 perc alatt megsütöm.
én mindíg teszek egy tepsit vízzel a sütőbe, ha kelt tésztát készítek.
olvass lapozz főzz
2013.04.18. 10:39
Házi hamburgerzsemle
Címkék: Lapszakács
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://lapszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr485232868
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.