Hozzávalók:
1 chilipaprika
2 gerezd fokhagyma
2 e.k. víz
1 jó érett paradicsom
fél vöröshagyma
2 nagy avokádó by Zöldségliget
1 citrom
olívaolaj
só
1 mokkás kanál koriander levél
(nálunk frissen)
A chilit és a fokit törd össze mozsárban, öntsd rá a vizet és hagyd állni kb. 10 percet. Hámozd meg a vöröshagymát és a a paradicsomot,
majd vágd apróra. Szabadítsd meg az avókádót a héjjától, szedd ki a magját, és törd össze a húsát.
Keverd össze az összes hozzávalót, locsold meg olívaolajjal és a citrom levével, ízlés szerint sózd, borsozd, majd szórd bele a koriandert.
Kukorica tortillával a legfinomabb, de eheted pirítóssal is.
Forrás: Ízek és Kultúrák, Mexicói konyha