Természetesen nem feltétlenül kell saját magunk készítsük el a gnocchit, ma már nagyon jó minőségűeket kapni készen a supermarketekben, én azért szeretem magam készíteni ha épp van időm rá...
Gnocchi:
1kg burgonya héjábban megsütve
2 tojás sárgája
2 e.k parmezán sajt
125-185g liszt
A megsült burgonyát meghámozom, összetöröm, és összekeverem a tojássárgával, a liszttel és a sajttal. Lágy rugalma tésztát gyúrok belőle,
majd ezt több részre osztom, és kb 2 cm átmérőjű hengerekké formázom, és felszeletelem.
Forrásban lévő sós vízben kifőzöm a gnocchit (amikor feljön a víz felszínére már kész is)
Mártás:
3-4 marék megpucolt felaprított friss spenót
Fokhagyma
1 e.k vaj
75-100g pancetta (szalonna)
150ml főzőtejszín
kevés bazsalikom
parmezán sajt
A vajon megpirítom a szallonát vagy a csíkokra vágott pancettát, majd a fokhagymát, és beledobom a spenótot,
kb. 10 percig párolom végül hozzáöntöm a tejszínt.
Megszórom borssal, pici bazsalikommal, és további 10 percig forralom. A végén ízlés szerint sózom.
Egy kissebb tepsit kivajazok, belezúdítom a forró gnocchit, kicsit összerázom, majd rálöttyintem a tejszínes szószt.
Gazdagon megszórom sajttal, és sütőben aranybarnára pirítom.