Egy Dr.Oetker kis receptes füzetben találtam ezt a ropogós sütit, karácsonykor ki is próbáltuk édesanyámmal, és nekünk nagyon ízlett.
Hozzávalók:
10dkg marcipán,
35 dkg liszt,
1 késhegynyi sütőpor,
2 tasak vaníliás cukor,
150 ml habtejszín,
20 dkg ráma
Díszítéshez: barna cukor, félbevágott dió vagy mandula
A hozzávalókat a marcipán kivételével össze gyúrjuk, majd a végén a marcipánt belereszeljük, és egynemű tésztát készítünk belőle. Három részre osztjuk, és kb. 3 cm átmérőjű hengereket formálunk belőle. Belehempergetjük a barnacukorba és két órára a hűtőbe tesszük.
Két óra múlva elővesszük a tésztát, előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a hengerünket félcentis szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk..
Mindegyik tallér közepébe nyomunk egy fél diót vagy fél mandulát.
kb. 12 perc alatt megsütjük.