Ez a recept a "gyorsan főzzünk valamit" jegyében született, amikor épp nincs időm a kreatív konyhára, vagy már kifogytam az ötletekből. Igazából egy Jamie Oliver recept könnyített változata.
Hozzávalók:
spagetti tészta (vagy ami otthon van)
natúr sajtkrém
fokhagyma
kozkácott pancetta vagy bacon
olívaolaj
bazsalikom
parmezán sajt
só
bors
(zöldborsó ha van otthon)
A pancettát barnára pirítom az olajon, majd hozzádobom a felaprított fokit, és a bazsalikomot.
Közben felteszek vizet forrni, némi sóval és vegetával, és kifőzöm benne a tésztát.
A sajtkrémet hozzákeverem a pirított szalonnához, és alacsony lángon felforralom, ízlés szerint sózom, borsozom,
majd mielőtt leszűrném a tésztát, 2-3 evőkanállal rakok a főzővízből a sajtkrémes szószhoz (ettől lazább és selymesebb lesz)
Amint kész a tészta beleforgatom a szószba, és már tálalom is, jó sok parmezán sajttal!
A zöldborsós változatnál kevés sós vízben megpárolom a zöldborsót,majd a szalonnával együtt pirítom.
Itt Jamie mentalevelet és egy kis citromlét tesz a szószba.